Kymmenen parhaan joukossa!

Pääsin kymmenen parhaan joukkoon Demokraatin ja SDP:n Vuoden valtuutettu 2019 -kilpailussa, Huippua!

”Demokraatin ja SDP:n kilpailussa etsitään aktiivista, yhteishenkeä luovaa, yhteistyökykyistä, kuntalaisia kuuntelevaa ja innostavaa SDP:n kunnan- tai kaupunginvaltuutettua. Voittaja valitaan kaikille avoimella äänestyksellä.
Äänestys alkaa, kun kaikki finalistit on esitelty.
Vuoden valtuutettu 2019 palkitaan komealla tittelillä sekä tuhannen euron matkalahjakortilla ja hänestä tehdään pitkä henkilöhaastattelu Demokraattiin.”

https://demokraatti.fi/vuoden-valtuutettu-finalisti-emma-kivikangas-haluan-omalla-tekemisellani-innostaa-erityisesti-nuoria fbclid=IwAR18_7O3y3kiNYQoaEgG6PknrfINwP7C7ySjqeKk6W4SJwOGLfXJQvXSjOs

Tässä Demokraatti.fi´ssä 11.1. ilmestynyt haastattelu

Emma Kivikangas on ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu, SDP:n valtuustoryhmän varapuheenjohtaja ja kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen. Koulutukseltaan hän on ylioppilas.

Miksi lähdit kuntapolitiikkaan – millaisiin asioihin haluat vaikuttaa?

”Olin ollut nuorisovaltuustossa kaksi vuotta ja ajatellut, etten vielä halua valita puoluetta. Sitten minua pyydettiin ehdokkaaksi ja lähdin. Tajusin kunnolla vasta läpi päästyäni, että tämä on ihan mun juttu! Olen itse nuori, joten nuoret ovat ominta kohderyhmää, mutta pidän kaikkien kuntalaisten asioita yhtä tärkeinä. Haluan viedä kuntalaisten asioita eteenpäin, ja mitä syvemmälle kunnalliseen vaikuttamiseen pääsee, halu vain kasvaa.”

Mikä asia paikkakunnallasi täytyy saada kuntoon?

”Kuntoon pitäisi laittaa homeiset rakennukset, erityisesti koulut. Lisäksi pitäisi kartoittaa vanhainkotien tilanne ja tarve. On tärkeää, että vanhukset kokisivat olonsa turvalliseksi ja tietäisivät, että heille on hyvä paikka, minne mennä, jos he eivät pysty asumaan kotona. Alueellinen kattavuus on tärkeää. Palvelujen pitää löytyä läheltä. Jokaisessa kaupunginosassa pitää olla terveet tilat vanhuksille sekä riittävästi vuodepaikkoja.”

Miten ihmiset saadaan innostumaan paikallisesta päätöksenteosta?

”Kun ihminen tuntee osallisuutta ja kokee pystyvänsä vaikuttamaan itselle tärkeisiin asioihin – joko itse kuntalaisaloitteella tai kuntapoliitikon ajamana – se voi antaa yksittäiselle ihmiselle intoa lähteä itsekin mukaan päätöksentekoon. Olen kuntalaisiin yhteydessä somen kautta ja kasvotusten, ja haluan omalla tekemiselläni innostaa erityisesti nuoria. Voin näyttää mallia, että hekin voivat päästä valtuutetuksi.”

”Emma luo yhteishenkeä iloisuudellaan, positiivisuudellaan sekä lempeydellään.”

Emma Kivikangasta Vuoden valtuutettu -kilpailuun ehdottanut Sinikka Syrjälä kuvailee Suomen nuorinta SDP:n valtuutettua lämpimin sanankääntein. Syrjälä on Kivikankaan perheystävä ja tuntee Kivikankaan myös kunnallispolitiikan kautta. Kivikangas on Syrjälän mielestä ensimmäisellä valtuustokaudellaan toiminut innokkaasti, aktiivisesti ja nuoria mukaansatempaavasti:

”Hän on omalla tekemisellään osoittanut ja näyttänyt muille nuorille, ettei valtuusto ole vain vanhempien ja kokeneempien vaikuttajien paikka päättää asioista.”

”Emma luo yhteishenkeä iloisuudellaan, positiivisuudellaan sekä lempeydellään. Hän on yhteistyökykyinen ja valmis työskentelemään erilaisten ihmisten sekä myös hankalien asioiden parissa. Hän ei pelkää ottaa haasteita vastaan, eikä hän pelkää ottaa selvää asioista, jotka voivat olla nuorelle vieraita.”

Syrjälä kuvailee Kivikankaan käyttävän sosiaalista mediaa taitavasti. Hän avaa keskustelua kuntalaisten kanssa Facebookissa ja viestii myös Instagramissa ja kirjoittaa blogia.

”Vahvuuksia, joita tämä nuori nainen omaa, on asioiden tarkka perustelu, vahvasti omien mielipiteiden takana seisominen sekä määrätietoisuus.”

Äänestys alkaa 21.2. ja päättyy 1.3.

Mitä mieltä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *